vrijdag 18 december 2009

De grote beurt...
Gisteren onze Defender voor een grote beurt naar Jansen in Oisterwijk gebracht. Wat een rit was dat zeg. Net op de dag dat wij een afspraak hadden, heel Nederland in de sneeuw. Dan ziet Nederland er wel erg mooi uit, maar wat een drama op de weg. Drie uur heen, drie uur terug.

Maar wat is onze Defender verwend. Motorolie en beide oliefilters vervangen. De olie van de voor- en achteras ververst. De olie van de versnellings- en de tussenbak ververst. De assen doorgesmeerd. Het K&N luchtfilter is schoongemaakt en geolied.  De portieren, sloten en scharnieren zijn gesmeerd. De multieriem spanrollen schoongemaakt. Alle verlichting gecontroleerd. Het brandstoffilter is vervangen. Er is diesel conditioner toegevoegd. Beide reactiearmen aan de achterzijde zijn vastgezet (zaten blijkbaar een beetje los...). Rechter stuurkogelhoesje is vervangen. Het elektrische gedeelte van het stuurslot is vervangen. Het achteropstapje wat we via Bert hadden gekocht is gemonteerd. De achterruit wisser motor en de wisser zelf zijn vervangen (dus we hebben nu ook achter goed zicht). De remmen rondom zijn gereinigd. De antivries en ruitensproeivloeistof zijn weer aangevuld. Her en der nog wat rubbertjes vervangen. En nog wat kleine zaken.

Een hele waslijst dus! De rit op en neer naar Jansen blijft een behoorlijk lang eind. Eigenlijk is het maar een uurtje rijden, maar om je auto naar de garage te brengen... Waarom dan helemaal daar? Vanwege de wat ons betreft erg goede service. Vriendelijkheid ten top. Geen overbodige zaken vervangen (zoals ze bij de Land Rover dealer eigenlijk wilden doen) en natuurlijk de link met de Camel Trophy Enthusiasts.

Onze Defender is klaar voor de winter 2009 / 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recent Readers Map